Goede isolatie maakt uw huis meer waard

De Nederlandse woningmarkt zit eindelijk weer een beetje in de lift. Toch lukt het veel mensen nog niet hun huis verkocht te krijgen. Hoe helpt goede isolatie de verkoopwaarde en -potentie van uw huis te verhogen?

80% meer verkochte huizen

In juli maakte Vereniging Eigen Huis bekend dat de huizenprijzen in Nederland op dit moment op het niveau van 2003 liggen. Cijfers van het CBS en het Kadaster wijzen uit dat de huizenprijzen in 2014 gemiddeld 2,2% stegen, met een duidelijke piek in de Randstad. Ook het aantal huizenverkopen steeg in het tweede kwartaal van 2014 met 80% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Meer mensen verkochten dus hun huis. Dat is een hoopgegevende gedachte, als je bedenkt hoe lang de woningmarkt op slot heeft gezeten.

goede isolatie maakt uw huis meer waard

Succes

De kans is groot dat maatregelen van de overheid, begonnen in 2013, daaraan hebben bijgedragen. Begin van dat jaar sloot de regering een akoord voor de woningmarkt. De btw op arbeidskosten in de bouwsector zouden voor in ieder geval een jaar met 6% omlaag gaan, en er zouden honderden miljoenen extra worden vrijgemaakt voor duurzaamheidssubsidies. Dit alles moest ervoor zorgen dat huizenverkopers sneller zouden kunnen kiezen voor het ‘upgraden’ van hun huis, om het aantrekkelijker te maken voor verkoop. En met succes. Veel huishoudens kozen vorig of dit jaar voor bijvoorbeeld het vergroten van de leefruimte in huis met een dakkapel, een energezuinige hr-ketel, of het duurzamer maken van een woning door bijvoorbeeld spourmuurisolatie of vloerisolatie.

Subsidies voor isolatie

Eerder was al duidelijk hoe ook voor 2014 speciale duurzaamheidssubsidies voor onder meer isolatie beschikbaar waren. Wilt u uw huis verkopen, maar kan dit wel een extra impuls gebruiken? Dan zijn de eerder genoemde punten goede redenen om goed te overwegen of de isolatie van uw huis voldoet aan de wensen van potentiële kopers. Heeft uw huis een aantrekkelijk energielabel? Zo niet, of in geval van twijfel, dan loont het misschien om een specialist eens naar uw woning te laten kijken voor een professioneel advies.

Rate this post