-
7.000 projecten gerealiseerd
-
200 vertrouwde specialisten
Warme lucht stijgt, daarom verliest een huis dat niet geïsoleerd is veel warmte, waarvan ongeveer 30% via het dak verloren gaat. Ontdek hier de mogelijkheden en prijzen van dakisolatie.
De gemiddelde prijzen van dakisolatie, uitgaande van een gemiddeld dak met een oppervlakte van 70 m2 en een zoldervloer van 50 m2, zijn:
Hoeveel u precies betaalt voor dakisolatie, hangt af van de constructie van uw huis en de manier waarop uw dak geïsoleerd wordt. Bent u benieuwd naar de exacte kosten voor uw situatie? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 specialisten in uw omgeving. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis en heeft u een nauwkeurig kostenplaatje. Maak slim gebruik van het aanbod en leg de offertes naast elkaar om te zien welke specialist u de voordeligste prijs biedt. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de kosten. Een aantal gemeenten biedt bovendien de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor uw dakisolatie. Vraag dit na bij uw gemeente.
Dakisolatie houdt de warmte beter in uw huis, aangezien warmte van nature opstijgt. Door het dak met isolatiemateriaal te bedekken, bespaart u flink op de stookkosten. Er zijn verschillende manieren om uw dak te isoleren: zo kunt u de binnen- en buitenzijde van een schuin dak, een plat dak en de zoldervloer laten isoleren.
Een schuin dak kan zowel aan de binnen- als buitenkant geïsoleerd worden. Belangrijk is dat het materiaal dat gebruikt wordt een goed isolatievermogen heeft. Bij het isoleren van de buitenzijde van het dak wordt de hele dakconstructie beschermd tegen vocht en kou, daarom wordt het ook wel de ‘warm dak’-methode genoemd.
Er zijn drie methodes om een plat dak te kunnen isoleren.Ten eerste kan het aan de binnenzijde van de dakconstructie worden geplaatst.. Ook kan de isolatie op de constructie geplaatst worden, waarna het afgedekt wordt met dakbedekking. Tot slot kan er isolatiemateriaal op de dakbedekking gelegd worden, dit gebeurt vooral bij dakterrassen waarbij er veel op gelopen wordt.
Vloerisolatie wordt voornamelijk toegepast wanneer de zolder niet benut wordt als leefruimte. Door de zoldervloer te isoleren hoeft de zolder niet verwarmd te worden.
Welk isolatiemateriaal het beste gebruikt kan worden voor dakisolatie is afhankelijk van de isolatiewaarde oftewel warmteweerstand, ook wel rd-waarde genoemd. Ook is het afhankelijk van de constructie van uw huis. De meest gebruikte soorten dakisolatie zijn:
Ook wel geëxpandeerd polystyreen genoemd is vochtwerend bestaat uit 98% lucht en 2% kunststof en wordt als parels verkocht. Het materiaal is erg licht en wordt in verschillende vormen verkocht. Het kan op een aantal manieren worden geplaatst waaronder speciale platen en isolatie-elementen die over de dakbedekking heen komen te liggen.
Pur of polyurethaan is verkrijgbaar als isolatieplaten en schuim, het wordt zowel bij isolatie van een plat- als hellend dak gebruikt. Pur heeft als voordeel dat de platen al voorzien zijn van een dampremmende laag en met het schuim kunnen ook alle naden en kieren gedicht worden voor een goede isolatie.
Polyisocyanuraat (PIR) bestaat uit harde isolatieplaten en heeft in vergelijking tot andere materialen een erg hoge isolatiewaarde, daarnaast is het brandveilig en vochtwerend. Wel is het moeilijk te vormen door de hardheid en is het minder milieuvriendelijk dan PUR.
Glaswol is een minerale wol waarin gerecycled glas verwerkt is, het is voornamelijk geschikt isolatie van schuine daken en zoldervloeren. Het is een vrij voordelig isolatiemateriaal en heeft zowel een goede isolatiewaarde als dat het geluiddempend is.
Wanneer u besluit dakisolatie uit te besteden, dan kunt u in aanmerking komen voor verschillende regelingen die u voordeel bieden bij het plaatsen van isolatie. Zo heeft de regering in 2013 een energiebesparingsfonds beschikbaar gesteld met daarin 300 miljoen euro voor particuliere huiseigenaren. U kunt bij uw gemeente navragen waar u recht op heeft. Daarnaast mag er bij het uitbesteden van het isoleren van uw dak een btw-tarief van 9% in plaats van 21% toegepast worden op de arbeidskosten van het plaatsen.
Tot wel 30% van de warmte in uw huis kan verloren gaan via het dak, maar wist u dat via de muren ook tot wel 20% verloren kan gaan? Wanneer u dus optimaal wilt besparen op de stookkosten, kunt u naast dakisolatie ook de muren laten isoleren. Daarnaast zorgt gevelisolatie voor minder temperatuurwisselingen in uw huis. Afhankelijk van het bouwjaar van uw huis, kan gekeken worden welke manier van gevelisolatie het meest geschikt is voor uw huis.
De prijzen die isolatiebedrijven hanteren voor het plaatsen van dakisolatie lopen erg uiteen, daarom is het verstandig om vooraf de prijzen te vergelijken. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang binnen 2 werkdagen offertes van tot wel 5 betrouwbare specialisten in uw regio. Leg de offertes naast elkaar en ontdek welke specialist in uw regio het scherpste tarief hanteert. Het vergelijken van de prijzen loont, hiermee bespaart u tot wel 40% op de kosten.