Kosten dakisolatie

Wist u dat 30% van de warmte in uw huis verloren kan gaan via een niet-geïsoleerd dak? Dakisolatie is dan ook een investering die u snel terugverdient. Ontdek hier de mogelijkheden van dakisolatie en bekijk de kosten.

Kosten dakisolatie

Er zijn meerdere manieren waarop een dak geïsoleerd kan worden. Wanneer we uitgaan van een zolder met een gemiddelde oppervlakte van 70 m2, variëren de prijzen van dakisolatie tussen de € 1.500 en € 4.000. De exacte kosten van dakisolatie hangen onder andere af van de dakconstructie van uw huis en de gebruikte methode. In onderstaande tabel ziet u een overzicht van dakisolatie kosten.

DakisolatieKosten 70 m2Besparing m3 gasBesparing per jaar in €Terugverdientijd
Schuin dak binnenzijde€ 2.000600 m3€ 4005 jaar
Schuin dak buitenzijde€ 4.0001000 m3€ 6007 jaar
Plat dak€ 3.500850 m3€ 5007 jaar
Zoldervloer€ 1.500750 m3€ 5003 jaar

De genoemde gemiddelde prijzen van dakisolatie zijn gebaseerd op een dakoppervlak van 70 m2, een zoldervloeroppervlak van 50 m2 en het gebruik van een Hr-ketel. Er wordt vanuit gegaan dat de zolder onverwarmd is.

Kosten dakisolatie

Bespaar tot wel 40% op de dakisolatie kosten

Wilt u zeker weten dat u een eerlijke prijs betaalt voor uw dakisolatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. In één klap ontvangt u offertes van tot wel 5 isolatie specialisten in uw regio. Wat heeft u aan meerdere offertes? Iedere specialist hanteert een ander tarief. Door het vergelijken van offertes vindt u snel en eenvoudig de specialist met de voordeligste tarieven. Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten van dakisolatie.

Kosten dakisolatie

Door het dak van uw huis te bedekken met isolatiemateriaal kunt u flink besparen op de stookkosten. De meeste warmte gaat namelijk verloren via het dak. Er zijn diverse methoden van dakisolatie. Zo kunt u een plat dak, de binnen- of buitenzijde van een schuin dak en een zoldervloer isoleren.

dakisolatie

Schuin dak

Bij het isoleren van een schuin dak zijn er twee methodes:

  • ‘Koud dak’ methode
  • ‘Warm dak’ methode

De ‘koud dak’ methode houdt in dat de binnenzijde van de constructie geïsoleerd wordt en bij de ‘warm dak’ methode wordt de buitenzijde van het dak voorzien van isolatie. Gemiddelde prijzen van dakisolatie bij een schuin dak liggen tussen de € 1.500 en € 2.500 bij het isoleren van de binnenzijde en € 3.500 en € 4.500 bij de buitenzijde.

Kosten plat dak isoleren

Om een plat dak te isoleren, kan er isolatiemateriaal aan de binnen- of buitenzijde van de dakconstructie geplaatst worden. Voor een extra bescherming voor de constructie kan er ook dakbedekking over de isolatie geplaatst worden. Gemiddeld betaalt u tussen de € 3.000 en € 4.000 voor plat dak isolatie.

Kosten zoldervloer isoleren

Door het isoleren van de zoldervloer hoeft de zolder niet meer verwarmd te worden, waardoor de warmte beter in de rest van het huis blijft. Het is dus goed toepasbaar wanneer u de zolder niet als leefruimte gebruikt. De gemiddelde investering voor het isoleren van de zoldervloer is € 1.000 tot € 2.000.

Terugverdientijd

Door het dak van uw woning te isoleren, kunt u flink op de stookkosten besparen. De periode die nodig is om uw investering door besparing op de energiekosten terug te verdienen, wordt terugverdientijd genoemd. Gemiddeld verdient u uw dakisolatie kosten binnen 3 tot 7 jaar terug.

Subsidieregeling voor dakisolatie

Bij het uitbesteden van isolatie kunt u gebruik maken van een speciale regeling. Deze houdt in dat u geen 21% maar 9% btw betaalt over de arbeidskosten van het plaatsen van dakisolatie. De regeling geldt voor de volgende vormen van isolatie:

Naast dit voordeel zijn er mogelijk nog andere subsidieregelingen voor isolatie die u kunnen helpen besparen op de kosten. Dit kunt u het beste navragen bij uw gemeente.

Vind de scherpste prijs

Het verschil in prijzen voor het laten plaatsen van dakisolatie kan oplopen tot wel 40%. Dit grote prijsverschil komt doordat iedere specialist een eigen tarief hanteert. Ga daarom niet met de eerste de beste specialist in zee, maar vergelijk altijd eerst de prijzen van meerdere aanbieders. Dit kan gelukkig snel en eenvoudig. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes van tot wel 5 isolatie specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Leg de prijzen naast elkaar, ontdek welke specialist in uw regio uw klus het voordeligst kan uitvoeren en bespaar tot wel 40% op de kosten.

kosten dakisolatie