Gevelisolatie

Gevelisolatie is op meerdere manieren te plaatsen en vermindert verlies van warmte uit uw huis. Welke manier is geschikt voor uw huis en wat levert het u op?

Wat kost gevelisolatie?

De prijzen van gevelisolatie worden berekend op basis van de materialen die gebruikt worden en het oppervlak. Uitgaande van eengezinswoning met een geveloppervlakte van 90m2 zijn de gemiddelde prijzen per soort gevelisolatie:

  • Spouwmuurisolatie: €1800
  • Isolatie buitenzijde: €8700
  • Isolatie binnenzijde met een voorzetwand: €13.000

Houd er rekening mee dat u mogelijk subsidie ontvangt voor uw gevelisolatie. Vraag dit na bij uw gemeente of kijk op de website van de Rijksoverheid.

Bespaar op gevelisolatie

Met gevelisolatie investeert u in een duurzamere woning. Er zijn verschillende isolatiespecialisten in uw regio die u graag willen helpen met het isoleren van uw gevel. Maak gebruik van dit aanbod en vergelijk de prijzen voordat u uw beslissing maakt. Alleen dan vindt u de specialist met de scherpste prijs. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 isolatiespecialisten in uw regio. De offertes heeft u binnen 2 werkdagen in huis. Leg de gevelisolatie offertes naast elkaar en zie direct welke specialist uw gevelisolatie het voordeligst kan uitvoeren. Door het vergelijken van de prijzen bespaart u tot wel 40% op de kosten voor gevelisolatie.

Gevelisolatie

Huizen verliezen erg veel warmte wanneer ze niet geïsoleerd zijn. Dankzij gevelisolatie kunt u dit tegengaan en dus flink op uw stookkosten besparen. Zoals hierboven genoemd, is gevelisolatie er in drie vormen, namelijk spouwmuurisolatie, isolatie van de buitenzijde en isolatie van de binnenzijde van muren.

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur bestaat uit twee aan elkaar bevestigde muren met een ruimte ertussen, Deze ruimte heet een spouw. Deze is gemiddeld 7 tot 9 cm breed. Deze muren komen erg veel voor omdat ze vochtwerend zijn, maar helaas zijn ze niet isolerend. Isolatiemateriaal kan door kleine gaatjes te boren in de muur worden aangebracht. Door spouwmuurisolatie bespaart u flink op de energiekosten en uw huis wordt beter beschermd.

gevelisolatie

Isolatie buitenzijde muren

Buitengevelisolatie houdt in dat isolatiemateriaal tegen de buitenmuren van uw huis wordt geplaatst. Er zijn meerdere afwerkingen mogelijk zoals gevelbekleding en sierpleister. Deze vorm van isolatie is vrij kostbaar, maar levert wel meer rendement op dan spouwmuurisolatie. Wel kan het zijn dat u een vergunning van de gemeente nodig heeft voor het aanpassen van de buitenkant van de woning.

isolatie buitenmuur

Isolatie binnenzijde muren

Als u de buitenmuren van uw huis wilt isoleren, maar u krijgt geen vergunning dan is isoleren van binnenuit ook mogelijk. Hierbij wordt een voorzetwand geplaatst die afgewerkt wordt met muurverf, behang of stuc. Let u wel op eventuele vochtproblemen bij de aansluiting van voorzetwanden tegen de binnenmuren. Isolatiematerialen die gebruikt kunnen worden zijn:

  • Gipsplaten
  • Warmtereflecterende folie
  • Panelen van hardschuim.

gevelisolatie

Bouwjaar van uw huis

Het is niet altijd zichtbaar en bekend of uw woning voorzien is van gevelisolatie. Een handige richtlijn hierbij is dat huizen die gebouwd zijn voor 1920 en tot 1975 vaak een gevel met een spouw hebben die niet geïsoleerd is. Huizen gebouwd van 1976 tot 1988 zijn vaak geïsoleerd, maar door de beperkte kwaliteit is na-isolatie vaak noodzakelijk. In huizen die na 1989 gebouwd zijn zit standaard isolatie.

De warmte blijft binnen

Het laten aanbrengen van isolatie kan een flinke investering zijn, maar wat levert het u op? Door het laten isoleren van de gevel blijft de warmte beter binnen, daarnaast levert het u een flinke besparing op wat betreft de stookkosten omdat de verwarming flink omlaag kan. Zo kunt u voor bijvoorbeeld bij spouwmuurisolatie waar u gemiddeld €1800 voor betaalt, jaarlijks wel 750m3 aan gas en €500 euro op de stookkosten besparen. Dit betekent dat u de investering binnen minder dan 4 jaar heeft terugverdiend. Naast deze voordelen voorkomt gevelisolatie ook oververhitting door een brandende zon in de zomer.

Ventileren is ook belangrijk

Hoe beter uw huis voorzien is van isolatie, hoe minder warmte het huis verliest. Frisse lucht wordt hierdoor niet meer vanzelf aangevoerd. Denkt u er dus bij isolatie aan dat het wel nodig is om te zorgen voor voldoende ventilatie door bijvoorbeeld ventilatieroosters.

Combineren met een Hr-ketel

Om nog meer op uw stookkosten te besparen, kunt u ervoor kiezen om een Hr-ketel aan te schaffen. Dit is een cv-ketel met een hoog rendement, tot wel 107% waarbij wordt gekeken naar de hoeveelheid gas die wordt omgezet in warmte. Daarnaast kan een Hr-ketel een hogere capaciteit behalen dan een gewone cv-ketel, omdat deze efficiënter met warmte om kan gaan. Isolatie in uw huis heeft ook invloed op het verbruik van de ketel. Hoe beter het huis geisoleerd is, hoe minder de ketel aan zal slaan en hoe meer u bespaart.

Vergelijk de gevelisolatie prijzen

De prijzen voor gevelisolatie verschillen per bedrijf. Wees verstandig en vergelijk de prijzen voordat u met een specialist in zee gaat. Door het vergelijken van de prijzen vindt u de specialist met het voordeligste tarief en dit kan u veel geld schelen. Vraag hier in één klap offertes aan van tot wel 5 specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Leg de prijzen naast elkaar, zie direct welke specialist de voordeligste totaalprijs biedt en bespaar tot wel 40% op uw gevelisolatie. De offertes ontvangt u bij ons overigens volledig gratis én vrijblijvend. U zit nergens aan vast.