Kosten gevelisolatie

De gevelisolatie kosten vallen laag uit als u het vergelijkt met wat het u oplevert. Er zijn verschillende vormen van gevelisolatie. Welke zijn dat en wat levert het u op? Lees snel verder.

Kosten gevelisolatie

De kosten voor gevelisolatie hangen af van de gebruikte methode. De totaalprijs wordt onder andere bepaald door:

  • Isolatiemateriaal
  • Machinekosten
  • Arbeidskosten
  • Btw

In onderstaande tabel ziet u de gemiddelde kosten van gevelisolatie voor een gemiddelde woning met een geveloppervlakte van 90 m2.

GevelisolatieKosten gevel 90 m2Besparing m3 gasBesparing per jaar in €Terugverdientijd
Spouwmuur€ 1800700 m3€ 500< 4 jaar
Binnengevelisolatie€ 8700900 m3€ 600< 15 jaar
Buitengevelisolatie€ 13000600 m3€ 900< 15 jaar

Kosten gevelisolatie

Bespaar op de gevelisolatie kosten

De gevelisolatie kosten houdt u natuurlijk zo laag mogelijk. Hoe vindt u die specialist met de scherpste prijzen? Vraag hier binnen 2 minuten gratis en vrijblijvend offertes aan. Vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen gevelisolatie offertes van tot wel 5 isolatie specialisten in uw regio. U ontvangt meerdere offertes, zodat u de prijzen van verschillende aanbieders goed met elkaar kunt vergelijken. Het prijsverschil tussen specialisten kan hoog oplopen. Het vergelijken van offertes levert u dan ook een besparing op van tot wel 40%.

Gevelisolatie

Er gaat veel warmte verloren via de gevels wanneer deze niet geïsoleerd zijn. Door gevelisolatie bespaart u flink op de energiekosten. Er zijn verschillende soorten gevelisolatie:

  • Spouwmuurisolatie
  • Binnengevelisolatie
  • Buitengevelisolatie

kosten gevelisolatie woning

Spouwmuurisolatie

Bij spouwmuurisolatie wordt door gaten in de muur te boren, de spouw (holle ruimte) tussen twee aan elkaar bevestigde muren oftewel de spouwmuur opgevuld met isolatie. Het is qua gevelisolatie kosten de meest voordelige vorm, u betaalt gemiddeld €15 per m2 en u bespaart flink op uw stookkosten.

Binengevelisolatie

Bij binnengevelisolatie wordt er een voorzetwand tegen de binnenzijde van de muur geplaatst, deze wordt bedekt met behang, verf of stuc. De kosten voor deze manier van gevelisolatie zijn gemiddeld €100 per m2. Houd er wel rekening mee dat u wat ruimte in huis zult verliezen, afhankelijk van de dikte van het isolatiemateriaal.

Buitengevelisolatie

Bij buitengevelisolatie wordt isolatiemateriaal tegen de buitenmuren geplaatst. Ondanks dat deze vorm van isolatie vrij kostbaar is met gemiddelde prijzen van €130 per m2, levert het wel veel meer rendement op dan spouwmuurisolatie. Omdat de buitengevel van uw woning aangepast wordt door deze vorm van gevelisolatie, kan het wel zijn dat u een vergunning van de gemeente nodig heeft.

Hoge R-waarden voor hogere energiebesparing

De warmteweerstand van isolatie, dus hoe goed de warmte vastgehouden wordt, wordt uitgedrukt in R-waarde. De Rd-waarde en Rc waarde zijn hierbij belangrijk. Rd-waarde staat voor de warmteweerstand van het soort materiaal, de Rc-waarde is de warmteweerstand van de hele constructie van bijvoorbeeld de gevel of een spouwmuur, waarbij 4 Rd erg goed is voor gevelisolatie. Hoe hoger de beide waarden zijn, hoe beter de warmte vastgehouden wordt en hoe meer u op de stookkosten kunt besparen.

Energielabel gevelisolatie kosten

Isoleer ook uw dak

Door het isoleren van uw gevel kunt u flink op de stookkosten besparen, maar wat is nog meer mogelijk? Via het dak van uw huis kan wel tot 30% van de warmte verloren gaan. Wanneer u dus nog meer wilt besparen kunt u ook het dak laten isoleren. Ook voor dakisolatie zijn meerdere methoden mogelijk. Daarnaast zijn er vele isolatiematerialen met elk hun eigen eigenschappen. Laat u hierbij goed voorlichten door een professional.

Gevelisolatie kosten vergelijken

Wilt u uw gevelisolatie zo snel mogelijk terugverdienen? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 isolatie specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis. Wat heeft u aan meerdere offertes? De prijzen voor gevelisolatie verschillen per specialist. Door vooraf offertes te vergelijken weet u zeker dat u een scherpe prijs betaalt en bespaart u tot wel 40% op de kosten. Hierdoor verdient u uw gevelisolatie nóg sneller terug.