Isolatie prijzen

De kosten van isolatie zijn afhankelijk van het soort isolatie dat u kiest en met welk isolatiemateriaal u de woning van isolatie voorziet. Ondek hier alles over de kosten van isolatie.

Kosten isolatie

De kosten van isolatie hangen af van vele factoren. De materiaalkeuze, het te isoleren oppervlak, de bereikbaarheid en vochtigheid in uw huis zijn hierbij belangrijk. De gemiddelde prijzen van de verschillende soorten isolatie per m2 ziet u hieronder.

Soort isolatieGemiddelde prijs per m2
Gevelisolatie€ 15 tot € 130
Vloerisolatie€ 30
Dakisolatie€ 40 tot € 60
Kruipruimte isolatie€ 20 tot € 25
Isolatieglas€ 65 tot € 120

Isolatie kosten

De isolatie prijzen voor uw klus

Met de bovenstaande prijzen heeft u een indicatie van de kosten voor isolatie. Wilt u de exacte prijzen weten? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang binnen slechts 2 werkdagen de prijzen van tot wel 5 specialisten in uw regio. Wat heeft u aan 5 offertes? De prijzen verschillen per specialist. Door meerdere offertes te vergelijken weet u zeker dat u een scherpe prijs betaalt. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de kosten voor isolatie.

Gevelisolatie

Voor gevelisolatie liggen de prijzen gemiddeld tussen de € 15 en € 130 per m2. Zo betaalt u voor spouwmuurisolatie slechts € 15 per m2, het isoleren van de binnen- of buitengevel is een grotere klus, waardoor het al snel € 100 tot € 130 per m2 zal kosten.

Vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie zijn gemiddeld € 30 per m2. Zo betaalt u bijvoorbeeld voor een tussenwoning van gemiddeld 50 m2 € 1.500. Houdt er rekening mee dat bij een houten vloer ook de balken geïsoleerd dienen te worden, wat extra oppervlak en dus kosten met zich meebrengt.

Dakisolatie

Uitgaande van een gemiddelde dakoppervlakte van 70 m2 en een zoldervloer van 50 m2 liggen de kosten voor dakisolatie tussen de € 1.000 en € 4.500. De kosten per methode lopen vrij uiteen, zo betaalt u voor het isoleren van de binnenzijde van de dakconstructie rond de € 2.000, voor de buitenzijde € 4.000. Een plat dak isoleren kost gemiddeld € 3.500, afhankelijk van of het dak beloopbaar moet zijn. Het isoleren van een onverwarmde zolder kost tot slot rond de € 1.500.

Isolatie prijzen

Kruipruimte isolatie

Een kruipruimte kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. Zo kan er gebruik gemaakt worden van onder andere EPS parels en schelpen. Gemiddeld kosten het isoleren van de kruipruimte tussen de € 900 en € 1.800. Dit betekent dat u per m2 ongeveer € 20 tot € 25 zult betalen.

Isolatieglas

Isolatieglas bestaat uit 2 of meer glaslagen waartussen een afgesloten ruimte (spouw) zit die gevuld is met lucht of gas. Gas zal de meeste besparing opleveren maar is vergeleken tot lucht wel duurder. De kosten van isolatieglas liggen gemiddeld tussen de € 65 en € 120 per m2, afhankelijk van de glassoort en spouwvulling.

Subsidieregelingen voor isolatie

Wanneer u besluit om het plaatsen van isolatie uit te besteden, dan kunt u gebruik maken van een verlaagd btw-tarief. Voor het aantal arbeidsuren betaalt u dan geen 21% maar 9%. Deze regeling geldt voor een aantal soorten isolatie:

Naast deze regeling zijn er nog een aantal subsidiemogelijkheden waaronder een lening voor isolatie en speciale subsidies die u bij de gemeente of provincie kunt aanvragen.

Vergelijk offertes en bespaar tot 40%

De prijzen van isolatie verschillen per soort isolatie en per isolatiebedrijf. Vraag daarom hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 specialisten in uw regio. U ontvangt de offertes binnen slechts 2 werkdagen. Leg de prijzen naast elkaar en zie direct bij welke specialist u het voordeligst uit bent. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de kosten. Het aanvragen van offertes doet u bij ons overigens geheel gratis en vrijblijvend. U zit nergens aan vast.