Isolatieglas

Isolatieglas beperkt warmteverlies in uw woning, aangezien veel warmte verloren gaat via de ramen. Welke soorten isolatieglas zijn er en wat kost het?

Wat kost isolatieglas?

De kosten van isolatieglas zijn afhankelijk van het soort glas dat gebruikt wordt en hoe hoog de isolatiewaarde van het isolatieglas is. Ook is de prijs afhankelijk van de vraag of het nodig is om nieuwe kozijnen bij de beglazing aan te schaffen. Bij oudere kozijnen kan het voorkomen dat de constructie niet geschikt is voor modern, zwaarder dubbel glas. De kozijnen kunnen daaraan worden aangepast, maar soms is het voordeliger om tegelijk met het glas nieuwe kozijnen te plaatsen. Een professionele glaszetter kan u hier het beste over adviseren.

Hieronder zijn de gemiddelde prijzen van isolatieglas voor u op een rijtje gezet.

Soort isolatieglasPrijzen
Gewoon dubbel glas€ 65 per m2
HR glas€ 70 per m2
HR+ glas€ 75 per m2
HR++ glas€ 80 per m2
HR+++ glas€ 120 per m2
Voorzetramen€ 120 per m2

Vergelijk isolatieglas prijzen en bespaar

In de bovenstaande tabel ziet u een overzicht van de gemiddelde prijzen. Bent u benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 isolatie specialisten in uw regio. De offertes heeft u binnen 2 werkdagen in huis. Wat heeft u aan offertes van 5 verschillende isolatie specialisten? Leg de offertes naast elkaar en zie direct welke specialist uw isolatieglas het voordeligst kan plaatsen. Door het vergelijken van de prijzen bespaart u tot wel 40% op de kosten voor isolatieglas.

Isolatieglas

Soorten glas die beter isoleren dan enkel glas worden isolatieglas genoemd. Isolatieglas bestaat uit twee of drie glasplaten met een spouw (open ruimte) daartussen die gevuld is met lucht of gas. Er zijn verschillende soorten isolatie, variërend van gewoon dubbelglas, HR t/m HR+++ glas en voorzetramen. Belangrijk bij de keuze voor isolatieglas is de isolatiewaarde. De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in een U-waarde. Hierbij geldt: hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Zo heeft standaard dubbel glas een gemiddelde U-waarde van 2,7 en HR+++ glas maar 0,7. Door de kozijnen in uw huis van isolatieglas te voorzien, kunt u flink op de stookkosten besparen en daarnaast zult u minder last hebben van geluidsoverlast en tocht in huis.

Voorzetramen

Wilt u uw huis beter isoleren, maar is het plaatsen van dubbele beglazing om welke reden dan ook niet mogelijk, dan zijn voorzetramen een goede keuze. Weliswaar isoleren voorzetramen wat minder goed dan standaard isolatieglas, maar nog altijd zijn in een gemiddeld rijtjeshuis de besparingen op de stookkosten mogelijk tot wel € 140 per jaar. Voorzetramen hebben een wat andere werking dan isolatieglas, het zijn zijn namelijk glasplaten die in een frame op het kozijn of raam gemonteerd worden. Op deze manier hoeft u de huidige kozijnen niet aan te passen.

isolatieglas raam

Betere isolatie met gas

Voor HR++ en HR+++ zult u gemiddeld meer betalen dan voor isolatieglas met een minder hoge isolatiewaarde. Deze soorten isolatieglas hebben vaak een spouwvulling van edelgas in plaats van droge lucht, gas isoleert beter. Daarnaast is de meeste HR-isolatiebeglazing voorzien van een onzichtbaar laagje, een coating, die de warmte in huis terugkaatst om zo nog beter te isoleren, en in de zomer minder zonnewarmte doorlaat om het huis koel te houden. Dankzij deze eigenschappen is HR++ glas al jaren de meest geplaatste glassoort in Nederland.

Onderhouden kozijnen belangrijk

Wat uiteraard van groot belang is voor beglazing, is het kozijn dat het glas omlijst. Wanneer kozijnen niet goed onderhouden worden, kan de stevigheid en isolatiewaarde omlaag gaan. De constructie moet stevig blijven om te voorkomen dat het glas beschadigd raakt en om de kou buiten te houden. Goed onderhoud houdt in dat u de staat van het kozijn regelmatig controleert en de beglazingskit en het beglazingsprofiel checkt. Heeft u de keuze tussen verschillende soorten kozijnen, houd er dan rekening mee dat kunststof kozijnen duurzamer en onderhoudsvriendelijker zijn dan houten kozijnen.

isolatieglas

Isolatieglas subsidies

De investering in isolatieglas kan mogelijk nog voordeliger voor u uitpakken als u in aanmerking komt voor een duurzaamheidssubsidie. In een aantal gemeentes in Nederland is dit mogelijk, de gemeente vergoedt dan een deel van de kosten of biedt de mogelijk om tegen gunstige rentetarieven een lening af te sluiten. Op deze manier worden de kosten voor het energiezuiniger maken van uw huis verlaagd. Het is altijd raadzaam om naar de isolatie subsidie te vragen bij uw gemeente. Wie weet is de investering in een energiezuinig huis dichterbij dan u denkt.

Vind de beste specialist in uw regio

De prijzen voor isolatieglas verschillen per soort glas, maar ook per glaszetter. Wees verstandig en vergelijk de prijzen voordat u met een specialist in zee gaat. Door het vergelijken van de prijzen vindt u de specialist met het voordeligste tarief en bespaart u flink op de kosten. Vraag hier in één klap offertes aan van tot wel 5 specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Leg de prijzen naast elkaar, zie direct welke specialist de voordeligste totaalprijs biedt en bespaar tot wel 40% op uw gevelisolatie. De offertes ontvangt u bij ons overigens volledig gratis én vrijblijvend. U zit nergens aan vast.