Isolatiematerialen

Bij het isoleren van uw huis is het belangrijk te kijken naar welk isolatiemateriaal het meest geschikt is. Welke isolatiematerialen zijn er en wat kosten ze?

Kosten per isolatiemateriaal

De kosten van isolatiematerialen zijn afhankelijk van de methode van isolatie die u wilt (laten) uitvoeren en de dikte van het materiaal. Om een indicatie te geven zijn hieronder de gemiddelde prijzen van de isolatiematerialen gegeven. De prijzen zijn berekend op basis van 8 cm isolatiemateriaal.

IsolatiemateriaalPrijs per m2
PUR€ 25 per m2
PIR€ 12 per m2
Steenwol€ 8 per m2
Glaswol€ 7,50 per m2

Bespaar op uw isolatiemateriaal

U heeft nu inzicht in de gemiddelde kosten voor isolatie. Wilt u de exacte kosten weten van uw isolatiemateriaal? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 isolatie specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de prijzen van verschillende aanbieders in uw mailbox en weet u exact wat uw klus gaat kosten. Het ontvangen van meerdere offertes geeft u veel voordeel. De prijzen verschillen namelijk per specialist. Leg de offertes naast elkaar, ontdek welke specialist uw klus het voordeligst kan uitvoeren en bespaar zo snel en eenvoudig tot wel 40% op uw klus. Bekijk daarnaast wat uw gemeente voor subsidieregeling aanbiedt, zodat u nog meer bespaart op de isolatie prijs.

Isolatiematerialen

Er zijn verschillende methoden om uw huis te isoleren, daarbij heeft u een keuze uit vele soorten isolatie. Isolatiematerialen zijn te verdelen in kunststof, minerale- en natuurlijke materialen. Het materiaal is over het algemeen luchtig van structuur, omdat het lucht insluit. Belangrijk bij de keuze is om te kijken naar de isolatiewaarde. De meest gebruikte isolatiematerialen zijn:

  • Pur isolatie
  • Pir isolatie
  • Steenwol
  • Glaswol

PUR isolatie

Pur is een afkorting van polyurethaan, het is een kunststof materiaal van schuim dat uit 2 componenten bestaat. Binnen een aantal seconden nadat het schuim is aangebracht, wordt het hard. Door het aanbrengen van schuim worden ook meteen de naden en kieren gedicht, waardoor het een erg effectief isolatiemateriaal is. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen snel werkend pur schuim, wat goed voor vloer- en kruipruimte isolatie gebruikt kan worden en traag werkend pur, wat bruikbaar is voor het vullen van een spouwmuur. Hiermee wordt drukopbouw in de muur voorkomen.

isolatiematerialen

PIR isolatie

Polyisocyanuraat oftewel PIR isolatie is een ontwikkeling van PUR, maar is verkrijgbaar in platen. Het kan goed gebruikt worden als vloer-, plat dak-, muur- en spouwmuurisolatie. PIR platen kunnen, omdat ze licht zijn, gemakkelijk gesneden worden en zijn goed te verwerken. PIR heeft een erg hoge isolatiewaarde en neemt geen vocht op. Daarnaast is het brandveiliger dan PUR. Nadelen van het isoleren met PIR zijn dat er in tegenstelling tot bij PUR chemische stoffen zijn gebruikt voor het maken van het materiaal en dat er bij het snijden onbruikbare restjes kunnen ontstaan.

isolatiematerialen pir isolatie

Steenwol isolatie

Steenwol (ook wel rotswol genoemd) is een minerale wol dat bestaat uit vezels van vulkanisch gesteente. Steenwol heeft een goede isolatiewaarde en is daarnaast geluidsisolerend. Dit maakt dat het veel wordt gebruikt in spouwmuren. Omdat steenwol een open structuur heeft, wordt de temperatuur bij het te isoleren oppervlak beter verdeeld. Een belangrijk voordeel van steenwol is dat het materiaal niet verouderd en het niet vatbaar is voor schimmels. Omdat steenwol een natuurlijk product is, is het erg duurzaam.

steenwol isolatie

Glaswol isolatie

Glaswol is gemaakt van zand en gerecycled glas en wordt voornamelijk in dekens geproduceerd. Het heeft een open structuur en heeft een erg hoge isolatiewaarde, waardoor het goed toe te passen is als dakisolatie en muurisolatie. Glaswol wordt erg veel gebruikt omdat het weinig kost en weinig weegt, daarnaast is het brandwerend en werkt het geluidsisolerend. Een nadeel van glaswol is dat het niet altijd fijn is om mee te werken, bij het op maat snijden van de dekens komen vezels vrij die huidirritatie kunnen opwekken.

glaswol isolatiematerialen

Bespaar met isolatiematerialen offertes wel 40%

Wilt u uw woning voorzien van isolatie? Vergelijk dan altijd eerst de prijzen van verschillende isolatiebedrijven met elkaar. Hierdoor bespaart u namelijk tot wel 40% op de kosten voor isolatie. Snel en eenvoudig prijzen vergelijken? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang in één klap offertes van tot wel 5 betrouwbare specialisten in uw regio. De prijsinformatie heeft u binnen slechts 2 werkdagen in huis. Leg de prijzen naast elkaar, kies de specialist met de scherpste prijzen en bespaar tot wel 40% op uw isolatiemateriaal.