Duurzame isolatiematerialen

Duurzaam isolatiematerialen zijn steeds meer in opkomst; er worden steeds meer verschillende duurzame isolatiematerialen ontwikkeld en toegepast. Welke duurzame isolatiematerialen er zijn en wat hun eigenschappen zijn leest u hier.

Duurzame isolatiematerialen: ontdek de prijzen

Bent u geïnteresseerd in duurzame isolatiematerialen voor uw woning en bent u benieuwd naar een kostenplaatje? Iedere specialist hanteert een ander tarief voor uw klus. Pak het daarom verstandig aan en vergelijk altijd offertes voordat u met een specialist in zee gaat. U weet dan zeker dat u niet onnodig te veel geld betaalt. Het vergelijken van offertes doet u bij ons snel en eenvoudig. Vraag hier in één klap gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 isolatie specialisten in uw regio. Vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen de offertes in uw mailbox. Leg de prijzen naast elkaar, kies voor de specialist met de scherpste prijzen en bespaar tot wel 40% op de kosten.

Cellulose

Cellulose is papier dat vermalen wordt tot kleine vlokken. Deze vlokken worden vooral gebruikt voor vloer-, muur-, en dakisolatie. Het is een vrij goedkoop isolatiemateriaal, het kost namelijk ongeveer €13 per m2. Het materiaal kan worden ingeblazen, gesprayd of handmatig verdeeld worden over de oppervlakte. Cellulose zorgt voor een goede warmte- en geluidsisolatie in uw woning en is erg milieuvriendelijk door het energiezuinige proces bij het maken van de vlokken.

duurzame isolatiematerialen

EPS (geëxpandeerd polystreen)

EPS is, in tegenstelling tot vele andere isolatiematerialen, op maat gesneden verkrijgbaar. Dit houdt in dat er weinig materiaal verloren gaat. Ook kan het door de harde structuur goed hergebruikt worden en is het tot wel 5 keer te recyclen. U betaalt gemiddeld €10 – 15 per m2 voor 10 cm materiaal en het is goed toe te passen bij vloerisolatie, dakisolatie of gevelisolatie. Voor spouwmuurisolatie is EPS ook geschikt, het kan in kleine piepschuimbolletjes in de spouwmuur worden geblazen.

BioFoam

BioFoam is qua eigenschappen te vergelijken met EPS. Wat bijzonder is aan BioFoam, is dat het geproduceerd wordt door middel van plantaardige grondstoffen. Hiermee is het materiaal de eerste schuimisolatie gemaakt van biologisch oftewel oneindig materiaal. Het is een erg duurzaam isolatiemateriaal en biologisch afbreekbaar. Het materiaal kan gebruikt worden voor verschillende isolatiemethoden zoals spouwmuurvulling, zoldervloerisolatie en dakisolatie en kost gemiddeld tussen de €15 en €25 per m2.

Kooltherm platen

Kooltherm isolatieplaten zijn gemaakt van hardschuim en hebben een erg hoge isolatiewaarde (lambdawaarde 0,02) waardoor de platen vrij dun zijn en licht van gewicht. Daarnaast heeft het als enige hardschuimplaat het DUBO-Keur. Ervan uitgaande dat u gemiddeld 10 cm isolatiemateriaal nodig heeft, zijn de gemiddelde prijzen per soort isolatie:

Soort isolatieGemiddelde prijsAantal m2
Spouwmuurisolatie€ 30 - € 353 - 4 m2 (5platen)
Gevelisolatie (binnenzijde)€ 35 - € 4031 m2 (10 platen)
Dakisolatie (hellend dak)€ 30 - € 355 m2 (4platen)
Vloerisolatie€ 25 - € 303 - 4 m2 (5platen)

Schelpen

Wanneer u een kruipruimte in huis heeft, zal deze altijd onverwarmd zijn en daarmee vocht aantrekken. Dit kan ervoor zorgen dat er schimmel in de constructie van uw huis ontstaat. Door te isoleren met schelpen zal de luchtvochtigheid dalen en daarnaast is er geen ventilatie meer nodig omdat schelpen voor het grootste deel uit kalk bestaan en daarmee de lucht erg droog maken. Gemiddeld betaalt u ongeveer €25 voor isolatie met schelpen, afhankelijk van de benodigde dikte. Houdt er wel rekening mee dat de isolatiewaarde van schelpen vrij laag ligt, waardoor u vrij veel materiaal nodig heeft. Jaarlijks kunt u tot wel €150 op de stookkosten besparen en schelpen hebben geen onderhoud nodig, waardoor het niet alleen een natuurlijk isolatiemateriaal is, maar ook erg duurzaam.

Bespaar op duurzame isolatiematerialen

De hierboven genoemde duurzame isolatiematerialen zijn steeds meer in opkomst. Is uw interesse gewekt? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 isolatie specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de prijsinformatie die u nodig heeft in huis. Wat heeft u aan meerdere offertes? De prijzen verschillen per specialist. Alleen door het vergelijken van offertes weet u zeker dat u een eerlijke prijs betaalt. Sterker nog, door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs van uw klus. Wil u nog meer besparen? Controleer dan of uw gemeente een subsidieregeling aanbiedt. Vraag bij uw gemeente naar de subsidiemogelijkheden voor een nog lagere prijs.

duurzame isolatiematerialen offerte