Kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie zorgt voor minder vocht en schimmel in uw huis. U ontdekt hier welke mogelijkheden er zijn en wat kruipruimte isolatie kost.

Prijzen van kruipruimte isolatie

De kruipruimte van uw huis kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. De prijzen van kruipruimte isolatie zijn afhankelijk van onder andere:

  • Het type woning
  • Bereikbaarheid van de kruipruimte
  • Vochtigheid in huis
  • Isolatiematerialen

De kosten van kruipruimte isolatie zijn gemiddeld €20 per m2 wanneer u het uitbesteedt. Uitgaande van een gemiddeld vloeroppervlak van 60 m2 kunt u door de kruipruimte te isoleren wel €300 m3 gas per jaar besparen. Dit betekent dat u de investering binnen 4 jaar terug kunt verdienen. De gemiddelde isolatie prijzen per woningtype zijn hieronder op een rijtje gezet.

Het type woningVloeroppervlakte in m2Investering
Rijtjeshuis45 m2€ 900
Hoekwoning50 m2€ 1000
2 onder 1 kap55 m2€ 1100
Vrijstaand huis70 m2€ 1400

Kruipruimte isolatie prijs voor uw klus

De prijzen en besparingen die u in de bovenstaande tabel ziet zijn een schatting. De exacte prijs hangt namelijk af van veel factoren, zoals de omvang van uw klus en het tarief van de isolatiespecialist. Wilt u inzicht in de specifieke prijzen voor uw kruipruimte isolatie? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis. Waarom ontvangt u tot wel 5 offertes? Iedere specialist hanteert een ander tarief. Door het vergelijken van offertes weet u zeker dat u kiest voor een voordelige isolatiespecialist. Door het aanvragen van offertes krijgt u dus niet alleen inzicht in de exacte prijzen, maar bespaart u ook nog eens tot wel 40% op de kosten door het vergelijken van de prijzen.

Kruipruimte isolatie

Veel woningen hebben een kruipruimte onder het huis. Het is een ruimte die onder de begane grond van het hele huis loopt. De functie hiervan is dat er ruimte is voor onder andere waterleidingen en elektra. Een kruipruimte is bereikbaar via één of meerdere kruipluiken, vaak zitten deze bij de voordeur. Het is belangrijk om een kruipruimte te isoleren. Een kruipruimte is namelijk altijd onverwarmd en zal daarom vocht aantrekken. Het vocht zal zich verzamelen in de ruimte en kan schimmel veroorzaken. Wanneer de leidingen die via de kruipruimte naar de begane grond lopen niet goed gedicht zijn, kan de koude en vochtige lucht in het hele huis terecht komen en de hele constructie van de woning aantasten en daarnaast een koude of beschadigde vloer veroorzaken.

kruipruimte isolatie

Minder vocht in huis?

Afhankelijk van de grootte van de kruipruimte, de vochtigheid en het vloertype van de kruipruimte zal gekeken worden op welke manier uw kruipruimte geïsoleerd kan worden. Ook is hierbij van belang welke redenen u heeft om de kruipruimte te laten isoleren. Onderwerpen die hierbij worden meegenomen zijn of er schimmelvorming of ongedierte is, er een muffe lucht hangt of dat u algemeen minder vochtigheid in huis wilt. Voor het isoleren van de kruipruimte kunnen verschillende materialen worden gebruikt. de meest gebruikte materialen zijn:

soorten kruipruimte isolatie

  • Isolatieparels
  • Isolatieschelpen
  • Isolatiematrassen
  • Isolatiechips

Energiebespaarfonds

Er zijn nog veel woningen in Nederland die niet geïsoleerd zijn. Om huiseigenaren te stimuleren hun eigen woning te isoleren, ook wanneer ze zelf te weinig financiële middelen hebben, heeft de overheid het Nationaal Energiebespaarfonds opgericht. Er is 300 miljoen ingebracht om leningen te kunnen verstrekken. Wanneer u isolatie laat uitbesteden en de kosten zijn tussen de €2500 en €25000 kunt u een lening aanvragen met een rente van 3 – 3,5%.

Vloerisolatie voor meer comfort

Wanneer u naast vochtbestrijding ook meer warmte in uw huis wilt, is vloerisolatie een goede optie. Vloerisolatie is op twee manieren aan te brengen, aan de onder- of bovenkant van de vloer. Heeft u geen kruipruimte? Het isoleren van de vloer aan de onderkant kan ook door de oude vloer eruit te laten breken, waarna een nieuwe wordt geplaatst met isolatiemateriaal aan de onderzijde. Voor vloerisolatie aan de bovenzijde heeft u geen kruipruimte nodig. Door de vloer te isoleren zult u flink op uw stookkosten besparen en blijft de vloer in de zomer langer koel.

kruipruimte isolatie

Vergelijk kruipruimte isolatie offertes

Bent u benieuwd naar de prijzen die isolatiebedrijven hanteren voor het plaatsen van kruipruimte isolatie? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend offertes aan. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen tot wel 5 offertes van isolatiebedrijven uit uw omgeving. Leg de offertes naast elkaar en ontdek welke specialist uw klus tegen de laagste prijs kan uitvoeren. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de kosten van kruipruimte isolatie.