Kosten kruipruimte isolatie

Een niet-geïsoleerde kruipruimte kan leiden tot vocht en schimmel in uw huis. Lees hier alles over de kosten van kruimpruimte isolatie en mogelijkheden hiervan.

Kosten kruipruimte isoleren

De kruipruimte isolatie kosten zijn afhankelijk van de verschillende soorten isolatie. De prijzen van kruipruimte isolatie zijn daarnaast afhankelijk van het type woning, in hoeverre de kruipruimte bereikbaar is, de vochtigheid van de kruipruimte en of er al ventilatieroosters aanwezig zijn. Wanneer u kruipruimte isolatie laat aanbrengen, zult u gemiddeld €20 tot €25 per m2 betalen. Hieronder zijn de gemiddelde prijzen van kruipruimte isolatie per woningtype gegeven.

Het type woningVloeroppervlakte in m2Investering
Rijtjeshuis45 m2€ 900 - € 1200
Hoekwoning50 m2€ 1000 - € 1300
2 onder 1 kap55 m2€ 1100 - € 1400
Vrijstaand huis70 m2€ 1400 - € 1800

Kosten kruipruimte isolatie woning

Vind de laagste kruipruimte isoleren kosten

In de tabel hierboven ziet u de gemiddelde kosten van kruipruimte isolatie. De exacte kosten hangen af van de specialist die u kiest. Iedere isolatie specialist hanteert namelijk een ander tarief. Wilt u de scherpste prijs voor kruipruimte isolatie boven water halen? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in handen. Leg de offertes naast elkaar en zie direct welke specialist de scherpste prijs hanteert. Door het vergelijken van offertes bespaart u snel en eenvoudig tot wel 40% op de kosten.

Kruipruimte isolatie kosten: materialen

Een kruipruimte is een ruimte onder de begane grond van een woning. Vaak is het een plek waarin leidingen en elektra zijn gelegd. Via kruipluiken is deze ruimte bereikbaar. Omdat de kruipruimte altijd onverwarmd is, kan deze vocht aantrekken. Dit kan leiden tot een koude en beschadigde vloer of zelfs schade aan de gehele constructie van uw huis. Een kruipruimte kan geïsoleerd worden door verschillende materialen. De meest gebruikte materialen van kruipruimte isolatie zijn:

  • Schelpen
  • Polystreen chips
  • EPS parels
  • Isolatiematrassen

Prijzen per soort materiaal

Er zijn verschillende materialen mogelijk voor het isoleren van de kruipruimte in uw huis. Het kan per materiaal verschillen hoe hoog de kruipruimte dient te zijn om het materiaal aan te kunnen brengen. Hieronder ziet u een overzicht van de gemiddelde prijzen per soort isolatie inclusief btw. De prijzen zijn berekend op basis van een gemiddeld oppervlak van 55m2.

IsolatiemateriaalBenodigde hoogte in kruipruimtePrijs
Schelpen30 - 35 cm€ 1500
Polystreen chips30 - 35 cm€ 1300
EPS parels20 - 25 cm€ 1200
Isolatiematrassenminimaal 35 cm€ 1200

Werkzaamheden bij kruipruimte isolatie

Voordat de kruipruimte geïsoleerd kan worden, zal een professional de kruipruimte onderzoeken. Er wordt gekeken naar hoe vochtig de ruimte is, of er puin ligt en of er al ventilatieruimtes aanwezig zijn. Ook kunt u dan aangeven welke redenen u heeft om de kruipruimte te laten isoleren, bijvoorbeeld het tegengaan van schimmel of een muffe lucht of het energielabel van uw woning verhogen. Afhankelijk van de redenen zal het materiaal gekozen worden. Tijdens het uitvoeren van kruipruimte isolatie wordt door middel van verschillende technieken het materiaal in de kruipruimte verspreid en wanneer er matrassen gebruikt worden, worden deze neergelegd. Het plaatsen van kruipruimte isolatie zal meestal niet meer dan een dag in beslag nemen.

kosten kruipruimte isolatie

Zelf de kruipruimte isoleren?

Bij het isoleren van de kruipruimte heeft u de keuze om isolatie zelf te plaatsen of het uit te besteden. Wanneer u een ervaren klusser bent zou u de kruipruimte isolatie zelf kunnen plaatsen om te besparen op de kosten. Het aanbrengen van kruipruimte isolatie is wel een klus die erg nauwkeurig dient te gebeuren, want het isolatiemateriaal zal alleen goed werken en u een besparing op de stookkosten opleveren als het op de juiste manier wordt aangebracht. Een reden om kruipruimte isolatie toch uit te besteden is dat u bij het energiebespaarfonds een lening van minimaal €2.500 en maximaal €25.000 kunt aanvragen wanneer u het uitbesteedt. Daarnaast geldt een verlaagd btw tarief van 9% in plaats van 21% op de arbeidskosten van het plaatsen van kruipruimte isolatie bij woningen die ouder dan 2 jaar zijn.

Vergelijk kruipruimte isolatie kosten

De prijzen voor het aanbrengen van kruipruimte isolatie verschillen per isolatiebedrijf. Wilt u zeker weten dat u een scherpe prijs betaalt? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan. Binnen 2 werkdagen ontvangt u offertes van tot wel 5 specialisten in uw regio. Doordat u meerdere offertes ontvangt heeft u perfect vergelijkingsmateriaal. Leg de prijzen van verschillende specialisten naast elkaar, kies voor de scherpste prijs en bespaar tot wel 40% op de kosten.