Soorten isolatie

Via uw woning gaat veel warmte verloren wanneer deze niet geïsoleerd is. Door isolatie houdt u de warmte in huis en daarnaast heeft het vele andere voordelen. Welke soorten isolatie er zijn en welke het meest geschikt is voor uw huis leest u hieronder.

Soorten isolatie kosten

De kosten van verschillende soorten isolatie liggen tussen de €15 en €130 per m2, deze prijzen zijn inclusief btw. Onder andere het isolatiemateriaal, het soort isolatie, de bereikbaarheid en vochtigheid in uw huis bepalen de kosten van isolatie. Daarnaast is ook de isolatie prijs afhankelijk of uw subsidie ontvangt. Controleer dit altijd bij uw gemeente om te zien of u nog goedkoper uit kunt zijn.

Vergelijk de prijzen van isolatie specialisten

Waarschijnlijk zijn er meerdere specialisten in uw regio die u willen helpen met uw klus. Voor welke specialist kiest u? Vergelijk altijd eerst de prijzen voordat u deze keuze maakt. Het prijsverschil tussen specialisten kan namelijk oplopen tot wel honderden euro’s. Vraag hier in één klap gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Leg ze naast elkaar en zie direct welke specialist in uw regio uw klus tegen de scherpste prijs kan uitvoeren. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de kosten.

Soorten isolatie

Bij het bouwen en verbouwen van woningen wordt steeds meer gebruik gemaakt van isolatie. Welk soort isolatie het meest geschikt is, hangt onder andere af van het bouwjaar van uw woning. Zo zijn huizen voor 1976 vrijwel niet geïsoleerd, huizen die gebouwd zijn tussen 1976 en 1982 gedeeltelijk. Vanaf 1983 zijn huizen voorzien van goede isolatie. Verder zijn er verschillende redenen om uw huis te isoleren, zoals het tegengaan van vocht en schimmel, het beter vasthouden van warmte dus meer energiebesparing en meer comfort in huis. Er zijn een aantal soorten isolatie te onderscheiden:

  • Vloerisolatie
  • Gevelisolatie
  • Dakisolatie
  • Kruipruimte isolatie
  • Isolatieglas

Vloerisolatie

Met vloerisolatie bespaart u flink op de energiekosten en de vloer zal minder koud aanvoelen, waardoor er meer comfort is in huis. Wanneer u een kruipruimte in de woning heeft kan isolatiemateriaal aan de onderzijde van de begane grond vloer geplaatst worden voor de meest optimale isolatie. Een andere optie is bovenvloers isoleren, waarbij er een isolerend ondertapijt of dekvloer gelegd wordt.

Soorten isolatie vloerisolatie

Gevelisolatie

Gevelisolatie is mogelijk door de binnen- of buitenzijde te isoleren of door spouwmuurisolatie toe te passen. Spouwmuurisolatie is alleen mogelijk wanneer u een spouwmuur heeft, deze methode is het meest populair en wordt erg veel toegepast omdat het relatief voordelig is en weinig tijd in beslag neemt om uit te voeren.

soorten isolatie

Dakisolatie

Via het dak gaat de meeste warmte verloren. Een ander soort isolatie om dan ook voor te kiezen, is dakisolatie. Dit soort isolatie geeft u de mogelijkheid om de binnen- of buitenzijde van een schuin dak te isoleren. Ook kan een plat dak om meerdere manieren geïsoleerd worden, bijvoorbeeld door isolerende dakbedekking. Gebruikt u de zolder niet als leefruimte? Denkt u dan eens aan zoldervloerisolatie, zo verwarmd u niet onnodig de zolder en houdt u de warmte beter in huis.

Kruipruimte isolatie

Wanneer u last heeft van veel vocht of schimmel in huis, dan is kruipruimte isolatie een goede optie. Afhankelijk van de grootte en de vochtigheid kan een specialist beoordelen op welke manier de kruipruimte geïsoleerd kan worden. Naast het terugdringen van vocht zorg kruipruimte isolatie ervoor dat de constructie van uw huis niet (verder) wordt aangetast.

kruipruimte soorten isolatie

Isolatieglas

Isolatieglas bestaat uit meerdere glaslagen waartussen een afgesloten ruimte die gevuld is met gas of lucht zit. Door het plaatsen van isolatieglas kunt u besparen op de stookkosten. Ook zal er minder tocht zijn in huis en daarnaast werkt isolatieglas geluidsisolerend. Isolatieglas is verkrijgbaar als gewoon dubbelglas tot HR+++ oftewel drievoudig glas.

Vind de beste specialist

De kosten en methoden van isolatie verschillen per isolatiebedrijf. Bent u van plan om isolatie te laten plaatsen? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes op van tot wel 5 specialisten in uw regio. De offertes heeft u binnen slechts 2 werkdagen in handen. Vergelijk de prijzen en kies voor de specialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de kosten voor isolatie.