Kosten spouwmuurisolatie

Met spouwmuurisolatie ontsnapt er minder warmte via uw muren uit huis. Het maakt uw woning milieuvriendelijker én zorgt ervoor dat u bespaart op uw energiekosten. Bent u benieuwd naar de kosten van spouwmuurisolatie? Lees snel verder.

Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten van spouwmuurisolatie liggen gemiddeld op € 15 tot € 30 per m2 afhankelijk van uw situatie en de keuzes die u maakt. Een aantal factoren worden meegenomen in het berekenen van de totaalprijs:

  • Soort isolatiemateriaal. Zo is PUR-schuim een stuk duurder dan bijvoorbeeld glaswol;
  • Aantal arbeidsuren;
  • Btw
  • Of er subsidie mogelijk is (controleer of er subsidie beschikbaar is via je gemeente of de rijksoverheid.)
  • Extra kosten, zoals hoogwerkers

Wilt u zelf uitrekenen hoeveel spouwmuurisolatie gemiddeld gaat kosten? Bereken dan eerst de lengte keer de breedte van de buitenmuren. Vervolgens haalt u hier het oppervlak van de ramen en deuren vanaf. Hieronder ziet u de gemiddelde kosten van spouwmuurisolatie per woningtype:

WoningtypeOppervlakteKosten spouwmuurisolatie,
incl. btw
Appartement25 m2€ 500 tot € 750
Tussenwoning65 m2€ 975 tot € 1.800
Hoekwoning65 m2€ 1.300 tot € 2.000
2-onder-1-kap105 m2€ 1.575 tot € 3.100
Vrijstaande woning150 m2€ 2.250 tot € 4.500

De hierboven weergegeven prijzen per woningtype zijn een schatting. Om een nauwkeurige berekening te maken van de totale kosten raden wij u aan om contact op te nemen met een professional op het gebied van spouwmuurisolatie.

Kosten spouwmuurisolatie

Vind de scherpste prijs

Wilt u de exacte prijs weten van spouwmuurisolatie én de scherpste prijs boven water halen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 vakspecialisten bij u in de buurt. Waarom ontvangt u tot wel 5 offertes? Iedere vakspecialist hanteert een andere prijs. Het vergelijken van offertes is de beste manier om de meest voordelige vakspecialist in uw regio te vinden. Binnen enkele werkdagen heeft u de offertes al in huis. Leg de prijzen naast elkaar, kies voor de vakspecialist met de scherpste prijs en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een voordelige vorm van gevelisolatie. Hierbij worden kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur geboord waar vervolgens isolatiemateriaal ingespoten wordt. Het materiaal kan gemaakt zijn van glas- of steenwol, PUR- of Icynene schuim of piepschuimkorrels. Een spouw is een open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van uw huis. Via de spouw gaat er veel warmte verloren. Door deze spouw op te vullen, bespaart u fors op uw energiekosten en worden de materialen van uw huis beter beschermd.

De terugverdientijd van spouwmuurisolatie

Waarom zou u kiezen voor spouwmuurisolatie en niet voor een andere vorm van isolatie? Het grote voordeel van spouwmuurisolatie is dat de kosten ervan relatief laag zijn. Deze vorm van isolatie heeft namelijk geen afwerking nodig, het isolatiemateriaal is goedkoop en de klus zelf is relatief gemakkelijk en snel te klaren. De investering in spouwmuurisolatie heeft u daarom binnen 3 tot 5 jaar al terugverdiend.

U kunt bovendien bij de gemeente navragen of u eventueel subsidie ontvangt voor het plaatsen van spouwmuurisolatie en zo uw investering nog sneller rendabel maken. Ook komt u wellicht in aanmerking voor de belastingmaatregel voor woningisolatie. De arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal aan onder andere muren bij woningen ouder dan 2 jaar vallen namelijk onder het 9%-tarief. Over het materiaal zelf dient wel 21% belasting betaald te worden.

spouwmuurisolatie kosten wonen

Nog meer besparen op uw energierekening?

Spouwmuurisolatie is een effectieve manier van gevelisolatie en helpt u te besparen op uw energierekening. Naast deze vorm van isolatie zijn er meer mogelijkheden om uw huis beter te isoleren. Hierbij kunt u denken aan:

Vergelijk offertes en bespaar

Prijzen van spouwmuurisolatie verschillen per bedrijf. Vergelijk daarom altijd de prijzen van verschillende vakspecialisten voordat u de opdracht uitbesteedt. Dit hoeft niet tijdrovend te zijn. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang in één klap binnen 2 werkdagen offertes van tot wel 5 vakspecialisten in uw regio. De offerteaanvraag is zo gedaan. Leg de offertes die u ontvangt naast elkaar en zie direct bij welke vakspecialist u het voordeligst uit bent. Door de prijzen te vergelijken bespaart u tot wel 40% op uw spouwmuurisolatie.