Kosten spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat er minder warmte via uw muren uit huis ontsnapt. Het maakt uw woning milieuvriendelijker én zorgt ervoor dat u bespaart op uw stookkosten. Bent u benieuwd naar de kosten van spouwmuurisolatie? Lees snel verder.

Kosten spouwmuurisolatie

De kosten van spouwmuurisolatie verschillen per situatie. Een aantal factoren worden meegenomen in het berekenen van de totaalprijs:

  • Soort isolatiemateriaal
  • Aantal arbeidsuren
  • Btw
  • Of er subsidie van toepassing is (controleer of er subsidie beschikbaar is, via je gemeente)
  • Extra kosten, zoals hoogwerkers

Als u zelf wilt uitrekenen hoeveel spouwmuurisolatie gemiddeld gaat kosten, rekent u eerst de lengte keer de breedte van de buitenmuren uit. Vervolgens haalt u hier het oppervlak van de ramen en deuren vanaf. Hieronder ziet u de gemiddelde kosten voor spouwmuurisolatie per woningtype:

WoningtypeOppervlakteKosten spouwmuurisolatie,
incl. btw
Appartement25 m2€ 500 tot € 600
Tussenwoning65 m2€ 800 tot € 1.100
Hoekwoning65 m2€ 1.200 tot € 1.400
2 onder 1 kap105 m2€ 1.500 tot € 1.800
Vrijstaande woning150 m2€ 2.200 tot € 2.500

De hierboven weergegeven prijzen per woningtype zijn een schatting, om een nauwkeurige berekening te maken van de totale kosten raden wij u aan om contact op te nemen met een professional op het gebied van spouwmuurisolatie.

Kosten spouwmuurisolatie

Vind de scherpste prijs

Wilt u de exacte prijs weten van spouwmuurisolatie én de scherpste prijs boven water halen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 specialisten bij u in de buurt. Waarom ontvangt u tot wel 5 offertes? Iedere specialist hanteert een andere prijs. Het vergelijken van offertes is de enige manier om de meest voordelige specialist in uw regio te vinden. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in huis. Leg de prijzen naast elkaar, kies voor de specialist met de scherpste prijs en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een voordelige vorm van gevelisolatie, omdat er slechts kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur geboord hoeven te worden waar het isolatiemateriaal ingespoten wordt. Het materiaal kan gemaakt zijn van glas- of steenwol, schuim of piepschuimkorrels. Een spouw is een open ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van uw huis. Via de spouw gaat er veel warmte verloren. Door deze spouw op te vullen, bespaart u fors op uw energiekosten en worden de materialen van uw huis beter beschermd.

Kosten spouwmuurisolatie: Voordeel

Vergeleken met andere vormen van gevelisolatie, zijn de kosten van spouwmuurisolatie vrij laag. Deze vorm van isolatie heeft namelijk geen afwerking nodig, waardoor de klus snel te klaren is. Ook kunt u bij de gemeente navragen of u eventueel subsidie ontvangt voor het plaatsen van spouwmuurisolatie. Naast deze voordelen van spouwmuurisolatie komt u misschien in aanmerking voor de belastingmaatregel voor woningisolatie. Deze maatregel houdt in dat u in plaats van 21% slechts 6% belasting betaalt.

spouwmuurisolatie kosten wonen

Nog meer besparen op uw energierekening?

Spouwmuurisolatie is een effectieve manier van gevelisolatie en helpt u te besparen op uw energierekening. Naast deze vorm van isolatie zijn er nog een aantal mogelijkheden om uw huis beter te isoleren, hierbij kunt u denken aan:

Vergelijk offertes en bespaar

Prijzen van spouwmuurisolatie verschillen per bedrijf. Vergelijk daarom altijd de prijzen van verschillende specialisten voordat u de klus uitbesteedt. Dit hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang in één klap binnen slechts 2 werkdagen offertes van tot wel 5 specialisten in uw regio. De offerteaanvraag neemt slechts 2 minuten in beslag. Leg de offertes die u ontvangt naast elkaar en zie direct bij welke specialist u het voordeligst uit bent. Door de prijzen te vergelijken bespaart u tot wel 40% op uw spouwmuurisolatie.