Spouwmuurisolatie met glaswol

Er zijn verschillende materiaalsoorten die gebruikt kunnen worden voor het isoleren van spouwmuren. Glaswol of inblaaswol is een minerale wol die kunstmatig geproduceerd wordt. Dit materiaal is erg geschikt als bouwmateriaal en bestaat uit een combinatie van zand en gerecyclede glasscherven.

Spouwmuurisolatie met glaswol

Spouwmuurisolatie met glaswol kost gemiddeld rond de € 7,50 per m². Het benodigde materiaal hangt af van de totale spouwoppervlakte die gevuld moet worden. Dit zal dus verschillen per type woning. Een isolatiebedrijf zal de totale kosten voor de werkzaamheden berekenen op basis van materiaalkeuze, arbeidskosten, machinekosten en BTW. De totaalprijs voor de werkzaamheden aan een tussenwoning met een oppervlakte van 65m² zal ongeveer € 800 tot € 1100 zijn. Wanneer er in uw gemeente een subsidieregeling is, betaalt u mogelijk nóg minder.

Specifieke prijs voor uw situatie

U heeft nu inzicht in de gemiddelde prijzen voor spouwmuurisolatie. Bent u benieuwd naar specifieke prijsinformatie voor uw situatie? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan. Binnen 2 werkdagen ontvangt u offertes van niet 1, maar tot wel 5 specialisten in uw regio. Waarom 5 specialisten? Iedere specialist hanteert een eigen tarief. Door het aanvragen en vergelijken van meerdere specialisten, weet u zeker dat u een scherpe prijs betaalt. Snel en eenvoudig bespaart u tot wel 40% op de kosten door het vergelijken van offertes.

Werken met glaswol

Spouwmuurisolatie met glaswol wordt in de bouw vaak toegepast. Het is erg duurzaam omdat het gemaakt wordt van gerecycled materiaal. Daarnaast is het isolerende vermogen van het materiaal uitermate geschikt voor vloeren, daken, kruipruimtes en spouwmuren. Het is wel verstandig om het isoleren van spouwmuren met glaswol over te laten aan een isolatiebedrijf. De minerale vezels kunnen namelijk irritaties aan de huid en allergische reacties veroorzaken. Specialisten weten precies hoe ze veilig het materiaal kunnen aanbrengen in de spouw.

De voordelen van glaswol

U vraagt zich waarschijnlijk af of dit type materiaal geschikt is voor spouwmuurisolatie. Zo heeft glaswol voordelen en nadelen ten opzichte van andere isolerende materialen. De specifieke eigenschappen van spouwmuurisolatie met glaswol worden hieronder op een rijtje gezet:

  • Isolatiewaarde
  • Geluidsabsorberend
  • Brandwerend
  • Waterafstotend
  • Bijkomende voordelen
  1. Isolatiewaarde

Met behulp van de juiste spouwmuurisolatie is het mogelijk om een woning energiezuinig te maken. Materiaal met het hoogste rendement is te herkennen aan het HR++ label. Spouwmuurisolatie met glaswol is beschikbaar in verschillende varianten. Er zijn namelijk verschillende soorten en merken die ieder een eigen isolatiewaarde hebben. Deze variëren van HR++ (uitstekend) tot HR+ (Goed). Glaswol met een HR++ label heeft een betere isolatiewaarde dan steenwol.

  1. Geluidsabsorberend

Glaswol presteert goed op het gebied van geluidsisolatie en kierafdichting. Door het geluidsabsorptievermogen van dit materiaal is het mogelijk om geluidsoverlast van zowel binnen als buiten te beperken. Hoewel steenwol een betere werking heeft, hoeft u zich met glaswol in de spouwmuur geen zorgen te maken over gehorigheid in de woning.

  1. Brandwerend

Een brandveilige woning geeft u minder zorgen. Glaswol kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan brandpreventie. Glaswol is namelijk brandveilig en biedt een effectieve bescherming tegen brand. Op het gebied van onbrandbaarheid scoort spouwmuurisolatie met glaswol beter dan isolatiekorrels en PUR schuim.

  1. Waterafstotend

Spouwmuurisolatie met glaswol bevat siliconen deeltjes waardoor het waterafstotend werkt. Hierdoor is het goed bestand tegen weersinvloeden. Dit maakt het isolatiemateriaal rotvrij. Zo hoeft u zich bij spouwmuurisolatie met glaswol geen zorgen te maken over ongedierte en schimmelvorming.

  1. Bijkomende voordelen

Glaswol spouwmuurisolatie staat garant voor een lange levensduur. De isolatiewaarde zal in de loop der jaren onveranderd blijven, omdat stilstaande lucht wordt vastgehouden tussen de glaswolvezels.

Hoe wordt glaswol aangebracht?

Hoe gaat spouwmuurisolatie met glaswol in zijn werk? Het materiaal wordt via de buitenmuur aangebracht. Eerst worden er kleine gaatjes in de muur geboord van ongeveer 23mm. Deze worden uiteraard na het vullen van de spouwmuur gedicht met metselspecie. Het verbouwen van de woning is dus niet nodig. Evenals steenwol is glaswol geurloos. Dit betekent dat het huis niet ontlucht hoeft te worden na de spouwmuurisolatie. Een isolatiespecialist is vaak in staat om spouwmuren binnen een dag te isoleren. Een bijkomend voordeel is dat u weinig zult merken van de werkzaamheden.

spouwmuurisolatie met glaswol

Andere soorten isolatiemateriaal

Spouwmuurisolatie met glaswol heeft veel pluspunten, maar is het de juiste keuze voor uw huis? Voordat u een definitieve keuze maakt is het verstandig om ook andere materiaalsoorten te bekijken.

Aanbreng kosten vergelijken

Is glaswol de geschikte materiaalkeuze voor het spouwmuurisolatie? Isolatiebedrijven hanteren verschillende kosten voor spouwmuur werkzaamheden. Door middel van een offerte-aanvraag krijgt u een beter overzicht van de totale isolatiekosten. Daarbij kunt u tot wel 40% op de kosten besparen als u de verschillende diensten vergelijkt.

Bespaar op spouwmuurisolatie met glaswol

Overweegt u spouwmuurisolatie met glaswol en wilt u besparen op de kosten? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 isolatie specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Leg de offertes naast elkaar en u ziet in één oogopslag bij welke specialist u het voordeligst uit bent. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op de kosten. Dit betekent een besparing van tientallen tot wel honderden euro’s. Vergelijk daarom altijd offertes voordat u uw klus uitbesteedt.