Spouwmuurisolatie met purschuim

Bent u van plan om uw woning energiezuinig te maken door middel van spouwmuurisolatie met purschuim? Bedenk dan dat er verschillende soorten isolatiemateriaal beschikbaar zijn voor het vullen van een spouw. Het gebruik van purschuim is daarbij een goede optie voor de klus.

Spouwmuurisolatie met purschuim

Als u kiest voor spouwmuurisolatie met purschuim, dan zult u rekening moeten houden met materiaalkosten van ongeveer € 25 per m². Schakelt u een isolatiebedrijf in? Dan zullen de totale kosten voor de spouwmuurisolatie berekend worden aan de hand van de arbeidskosten, machinekosten, materiaalkeuze en BTW. Isoleert u een tussenwoning met een geveloppervlakte van 65 m², dan moet u rekenen op een totaalprijs van ongeveer €800 tot €1100.

Bespaar tot 40% op de totaalprijs

Heeft u interesse in het isoleren van uw woning met purschuim? De prijzen verschillen per specialist, vergelijk daarom altijd eerst offertes van meerdere isolatie specialisten. Vraag hier snel en eenvoudig offertes aan van tot wel 5 specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de gratis en vrijblijvende offertes al in handen. Leg de prijzen naast elkaar en zie direct door welke specialist u uw klus het voordeligst laat uitvoeren. Snel en eenvoudig bespaart u tot wel 40% op uw klus.

Spouwmuurisolatie met purschuim: materialen

Wanneer de twee vloeistoffen polyol en isocyanaat samen worden gevoegd ontstaat er purschuim. Een belangrijke eigenschap van deze vulling is dat het zichzelf goed hecht aan diverse materialen waaronder metselwerk. Daarnaast tast het leidingen en kabels niet aan. Het materiaal wordt daarom vaak gebruikt in de bouw. Hieronder leest u waarom purschuim geschikt is voor spouwmuurisolatie.

Eigenschappen purschuim

Elk isolatiemateriaal heeft specifieke eigenschappen. De belangrijkste kenmerken van spouwmuurisolatie met purschuim worden hieronder besproken zodat u kunt bepalen of deze vulling geschikt is voor de isolatie van uw woning.

  • Hoge isolatiewaarde
  • Uitstekend vochtregulatie
  • Naadloze afdichting
  • Lange levensduur
  • Andere eigenschappen
  1.  Hoge isolatiewaarde

Purschuim beschikt over een hoge isolatiewaarde namelijk HR++. Dit betekent dat het materiaal uiterst geschikt is voor spouwmuurisolatie. Tijdens de winterdagen zult u een stuk minder stoken, omdat er geen warmteverlies zal plaatsvinden. U zult jaarlijks dus een stuk minder energie verbruiken.

  1. Uitstekend vochtregulatie

Purschuim neemt geen vocht op en is ook waterafstotend. Dit zal ervoor zorgen dat uw muren blijven “ademen” en bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over lekkages, schimmelvorming en rotting in de spouw.

  1. Naadloze afdichting

Het vloeigedrag van purschuim zorgt ervoor dat elk hoekje en gaatje van de spouw opgevuld. Dit komt omdat de samenstelling van polyol en isocyanaat stopt met expanderen zodra er tegendruk komt. Dit zorgt dus voor een naadloze afdichting. Dit betekent ook dat bestaande gaatjes en scheuren in de muur niet gedicht hoeven worden voor de werkzaamheden. Deze vorm van isolatie kan zelfs toegepast worden bij de kleinste voegen.

  1. Lange levensduur

Met een purschuim vulling kunt u rekenen op een lange levensduur van uw woning. Het materiaal zal namelijk niet verzakken in de wand. Op deze manier blijft het gehele oppervlakte van een muur goed geïsoleerd.

  1. Andere eigenschappen

Purschuim is redelijk brandveilig en geluidsisolerend. Er zijn materialen die hier beter op scoren, dus het is aan u om de afweging te maken.

Hoe wordt een spouwmuur geïsoleerd?

De eerste stap in het isolatieproces is het boren van gaten in de buitenmuur. Deze gaatjes hebben een grootte van ongeveer 16mm. De spouw wordt vervolgens met behulp van een speciale componentenspuit gevuld met vloeibare purschuim. Na ongeveer 1 á 2 minuten vormt het mengsel zich tot een verharde materie. De gaten worden zorgvuldig gedicht met metselspecie na het aanbrengen van de vulling. De muur zal er dus weer als vanouds uit zien. Bij het aanbrengen van purschuim moet er wel rekening gehouden worden met dampen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Laat dit dus uitvoeren door een isolatiespecialist en vergeet niet om het huis te ontluchten na de werkzaamheden.

spouwmuurisolatie met purschuim

Andere soorten spouwmuurvulling

Twijfelt u nog over de voordelen van spouwmuurisolatie met purschuim ten opzichte van andere spouwmuurisolatie? Bekijk dan nog even de voor- en nadelen van de andere materiaalsoorten:

Voordelige spouwmuurisolatie met purschuim

Is purschuim de meest geschikte vulling voor uw spouwmuurisolatie? Ga niet in zee met de eerste isolatie specialist die op uw pad komt. Iedere specialist hanteert namelijk een ander tarief. Door het vergelijken van de prijzen weet u zeker dat u een eerlijke prijs betaalt. Vraag hier in één klap offertes aan van tot wel 5 isolatie specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes al in handen. Leg de prijzen naast elkaar, kies voor de specialist met beste prijs-kwaliteitverhouding en bespaar tot wel 40% op de kosten van isolatie. Bespaar daarnaast nog eens extra op spouwmuurisolatie met purschuim door te kijken naar subsidies. Een aantal gemeenten biedt namelijk een speciale subsidieregeling aan.