-
7.000 projecten gerealiseerd
-
200 vertrouwde specialisten
Isolatie houdt de warmte binnen en helpt u te besparen op de stookkosten. Daarnaast kunt u nog meer kosten besparen omdat een aantal vormen van isolatie gesubsidieerd worden. Ontdek hieronder hoe het werkt en welke voordelen de subsidies u kunnen opleveren.
Met subsidies wilt u natuurlijk zoveel mogelijk besparen op uw isolatiemaatregelen. Maar wat kost isolatie exact? Dit hangt af van de soort isolatie, de omvang van de klus en de specialist die u kiest. Wilt u zeker weten dat u een scherpe prijs betaalt? Vergelijk dan altijd eerst meerdere offertes voordat u met een specialist in zee gaat. Hierdoor krijgt u inzicht in de prijzen die specialisten hanteren en ontdekt u welke specialist in uw regio het voordeligst is. Vraag hier in één klap gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 isolatie specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis. Leg de offertes naast elkaar, kies voor de specialist met de scherpste prijs en bespaar tot wel 40% op de kosten voor isolatie.
Wanneer u energiebesparende maatregelen voor uw huis wilt treffen, dan kunt u in aanmerking komen voor verschillende regelingen die de maatregelen financieel aantrekkelijker maken, zodat de kosten van isolatie voor u lager uit kunnen vallen.
De regering heeft in 2013 een energiebesparingsfonds beschikbaar gesteld met daarin 300 miljoen euro voor particuliere huiseigenaren, dit bedrag is per gemeente verdeeld. Wanneer u besluit om isolatie te laten aanbrengen kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente voor de tarieven. Op energiesubsidiewijzer.nl kunt u daarnaast een aantal gegevens invullen, waarna u de mogelijkheden in uw situatie kunt bekijken voor het ontvangen van subsidie van de gemeente, provincie of de overheid.
Als particuliere huizenbezitter kunt u een lening aanvragen bij het energiebespaarfonds voor onder andere vloer-, dak- en gevelisolatie met een bedrag tussen de €2500 en €25000. De looptijd hiervan is 7 of 10 jaar. Afhankelijk van de duur en het bedrag betaalt u rond de 3,5% rente, wel is dit percentage aftrekbaar. U kunt ook een energiebespaarlening aanvragen via ikinvesteerslim.nl. Deze is vergelijkbaar met een gemeentelijke duurzaamheidslening, de rente is alleen hoger, er er is een hoger bedrag af te sluiten.
Voor een aantal soorten isolatie geldt een verlaagd btw-tarief op het arbeidsloon wanneer u het aanbrengen van isolatie uitbesteedt. Tot 1 juli 2015 is het btw-tarief in plaats van 21% slechts 9%. Een voorwaarde hierbij is dat de werkzaamheden verricht worden wanneer de woning ouder is dan 2 jaar. Ook dient de warmteweerstand na de isolatie een niveau met een minimum van 1,3 m2k/w te behalen. Voor meer informatie en een nauwkeurige
berekening hiervan raden wij aan contact op te nemen met een professional. De soorten isolatie waarvoor de regeling geldt zijn:
Sinds 1 januari 2014 zijn er een aantal dingen veranderd bij deze regeling. Zoals hierboven genoemd mag het 9% btw-tarief toegepast worden op de arbeidskosten van het aanbrengen van isolatie. Houdt er rekening mee dat het tarief niet meer toegepast mag worden op de isolatiematerialen die u heeft gebruikt bij het isoleren van uw woning.
Naast de voordelen van de verschillende regelingen is isoleren is een goede manier om te besparen op uw energierekening. Wanneer een woning niet geïsoleerd is kan er namelijk tot 30% van de warmte uit uw huis verdwijnen via het dak. Daarnaast kan er nog eens 20% via de muren verdwijnen en 10% via de vloeren. Ook voorkomt isolatie de vorming van vocht en schimmel in uw huis.
Er zitten vaak grote verschillen in de prijzen die bedrijven berekenen voor het aanbrengen van isolatie. Hoe weet u zeker dat u een scherpe prijs betaalt? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 isolatiespecialisten in uw regio. Binnen slechts 2 werkdagen heeft u de prijsinformatie in handen. Vergelijk de prijzen van de verschillende specialisten, kies voor de specialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding en bespaar snel en eenvoudig tot wel 40% op de kosten voor isolatie.