Vloerisolatie

Vloerisolatie is een rendabele vorm van isoleren en het zorgt voor meer comfort in uw huis. Het kan op verschillende manieren geplaatst worden. Ontdek wat de mogelijkheden zijn en wat het u op kan leveren.

Prijzen van vloerisolatie

De prijzen van vloerisolatie kunnen erg verschillen, daarom is het belangrijk een vergelijking te maken voordat u beslist door welk bedrijf u de isolatie laat aanbrengen. De kosten van vloerisolatie zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • Het isolatiemateriaal
  • Het type woning
  • Vorm van isolatie
  • Arbeids- en machinekosten
  • Te isoleren oppervlakte
  • BTW

Een vuistregel die gehanteerd wordt voor de prijsberekening van vloerisolatie is dat voor het isolatiemateriaal, arbeids- en machinekosten gemiddeld €30 per m2 berekend wordt. Dit bedrag is inclusief 9% BTW. Vergeet daarnaast niet om te kijken naar subsidiemogelijkheden voor vloerisolatie bij uw gemeente.

Bespaar op uw vloerisolatie prijs

Wilt u een nauwkeurig kostenplaatje? Vraag dan snel en eenvoudig offertes aan van tot wel 5 isolatiespecialisten in uw omgeving. De vloerisolatie offertes heeft u binnen 2 werkdagen al in huis. Leg de offertes naast elkaar en haal snel de scherpste prijs voor vloerisolatie boven water. Het aanvragen van offertes doet u bij ons volledig gratis en vrijblijvend. U zit nergens aan vast.

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is voornamelijk interessant voor huizen die voor 1983 gebouwd zijn. Deze huizen zijn niet voorzien van vloerisolatie, waardoor er veel warmte door de vloer verloren gaat. Bij benedenvloers isoleren is het belangrijk dat er een kruipruimte onder uw huis zit, deze is vaak te bereiken via een luik op de begane grond van uw huis. Door de onderkant van de vloer met isolatiemateriaal te bedekken, wordt de kou uit de kruipruimte gehaald zodat dit het huis niet meer binnendringt. Ook zorgt het ervoor dat de vloer niet meer koud aanvoelt en dus comfortabeler is.

vloerisolatie

Wanneer er geen kruipruimte is of de kruipruimte isoleren geen optie is, kan ook bovenvloers geïsoleerd worden, dit kan door middel van het aanbrengen van isolerend ondertapijt of een dekvloer. Materialen die vaak gebruikt worden voor vloerisolatie zijn:

  • PUR schuim
  • Isolatieplaten
  • isolatiekussens

Welk materiaal het beste gebruikt kan worden, hangt onder andere af van de oppervlakte van de kruipruimte en de vochtigheid in uw huis. Ook is de warmteweerstand, gemeten als Rc van belang. Dit houdt in hoe goed de isolatie de warmte in huis houdt. Bij het vergelijken van offertes kunt u de adviseur hier naar vragen. Het onderstaande filmpje laat zien hoe vloerisolatie geplaatst kan worden.

Voordelen vloerisolatie

Wanneer er geen vloerisolatie is aangebracht in uw huis, kan er snel vocht en kou in de ruimte ontstaan, dit zorgt ervoor dat de onderkant van de vloer wordt aangetast. Het isoleren van de vloer kan op verschillende manieren worden aangebracht, het zorgt ervoor dat de vloer beter beschermd wordt en dat er veel minder vocht wordt aangetrokken. Daarnaast zult u door het aanbrengen van vloerisolatie merken dat de vloer warmer en droger aanvoelt. Het temperatuurverschil tussen wel of geen isolatie kan oplopen tot wel 5 graden. Naast minder vocht en meer warmte, kunt u dus flink besparen op uw stookkosten.

vloerisolatie kosten

Kiezen voor bodemisolatie

Vloerisolatie zorgt ervoor dat de vloer wordt geïsoleerd en dat de ruimte daarboven beschermd wordt tegen de kou en vocht uit de kruipruimte, maar de kruipruimte zelf blijft wel koud en vochtig. Om ook deze ruimte te isoleren, kan er isolatie op de bodem van de kruipruimte aangebracht worden. Materialen die hierbij veel gebruikt worden zijn natuurlijke materialen als zand of schelpen, kunststof isolatiemateriaal en bodembedekking door folie. Hoewel bodemisolatie een minder isolerende waarde heeft dan vloerisolatie, kunt u om zowel de vloer als de kruipruimte goed te beschermen gebruik maken van een combinatie tussen de twee soorten isolatie. Daarnaast kan zelfs vocht dat opgenomen wordt door de fundering van uw huis op deze manier tegengegaan worden.

Vergelijk vloerisolatie offertes en bespaar

Wilt u vloerisolatie laten aanbrengen of de prijzen vergelijken die verschillende bedrijven hanteren, dan raden wij aan om meerdere offertes aan te vragen. Door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken van verschillende bedrijven bespaart u tot wel 40% op de kosten van vloerisolatie. Vraag hier snel en eenvoudig offertes aan van tot wel 5 specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de gratis en vrijblijvende offertes al in handen. Leg de prijzen naast elkaar en zie direct door welke specialist u uw klus het voordeligst laat uitvoeren. Binnen een mum van tijd bespaart u tot wel 40% op uw klus.