Kosten vloerisolatie

Vloerisolatie kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Ontdek in dit artikel de mogelijkheden die u heeft en wat de gemiddelde vloerisolatie kosten van uw project zijn.

Wat zijn de kosten van vloerisolatie?

Vloerisolatie kan zowel benedenvloers of bovenvloers geplaatst worden. Wanneer u het plaatsen van vloerisolatie uitbesteedt, kost vloerisolatie gemiddeld € 30 per m2. Deze vloerisolatie prijs bevat onder andere de kosten van het materiaal, de arbeids- en machinekosten en de btw. De gemiddelde prijzen van vloerisolatie per woningtype zijn hieronder op een rijtje gezet.

WoningtypeOppervlakteGemiddelde prijs incl. BTW
Appartement45 m2€ 1.350
Tussenwoning50 m2€ 1.500
2-onder-1-kap55 m2€ 1.650
Vrijstaande woning75 m2€ 2.250

Soorten vloerisolatie

Vloerisolatie kan zowel boven- als benedenvloers worden aangebracht. Wanneer u een kruipruimte in huis heeft, is het mogelijk om de vloerisolatie aan de onderzijde van de vloer te leggen: dit zal de meeste besparing opleveren. Isolatiematerialen voor de vloer zijn bijvoorbeeld PUR schuim, isolatieplaten of isolatiekussens. Het meest geschikte materiaal voor uw vloerisolatie is afhankelijk van onder andere de oppervlakte van de kruipruimte en de vochtigheid in uw huis.Ontbreekt een kruipruimte, of is de kruipruimte te klein voor benedenvloerse isolatie, dan kan de bovenzijde geïsoleerd worden door middel van een isolerend ondertapijt of een dekvloer.

Het oppervlak van benedenvloerse vloerisolatie berekenen

Bij het aanbrengen van vloerisolatie benedenvloers, wordt in de kruipruimte een laag van gemiddeld 30 centimeter isolatiemateriaal aangebracht. Dit maakt dat het totaal te isoleren vloeroppervlak vaak groter uit zal vallen. Voor de berekening van het extra te isoleren oppervlak berekent u de omtrek van de kruipruimte en vermenigvuldigt u deze omtrek met 0,30 m2. Houd er bij een houten vloer rekening mee dat ook de balken aan de onderzijde geïsoleerd dienen te worden. Dit zorgt ook voor een groter te isoleren oppervlak.

Vind de beste vloerisolatie prijs

De prijs van vloerisolatie hangt af van meerdere factoren. De vakspecialist die u kiest heeft een grote invloed op de uiteindelijke vloerisolatie kosten. Iedere vakspecialist hanteert namelijk een ander tarief en deze prijsverschillen kunnen oplopen. Wilt u zeker weten dat u niet onnodig te veel geld betaalt voor uw vloerisolatie? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend offertes aan. Binnen 2 werkdagen heeft u de vloerisolatie offertes van tot wel 5 vakspecialisten in handen. Leg de prijzen naast elkaar en ontdek welke offerte uw vloerisolatie kosten het laagst houden. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% van de kosten.

kosten vloerisolatie

Waarom kiest u voor vloerisolatie?

Er gaat veel warmte in uw woning verloren wanneer de vloer niet geïsoleerd is. Door uw vloer te laten isoleren, dringt de kou uit de kruipruimte niet meer door de vloer heen, waardoor de vloer warmer aan zal voelen. U zult daarom flink op de energiekosten besparen wanneer u vloerisolatie laat aanbrengen.

Vloerisolatie en vloerverwarming

In veel huizen is wel vloerverwarming aangelegd, maar geen goede isolatie. Dit zorgt ervoor dat er onnodig te veel gestookt wordt. Wanneer u vloerverwarming in huis heeft, is het belangrijk om de vloer te isoleren door isolatiemateriaal met een hoge Rc-waarde. Een Rc-waarde geeft de warmteweerstand van een complete constructie weer. Denk hierbij aan een spouwmuur, dak of vloer. Hoe hoger de Rc-waarde, hoe beter de isolatie. Volgens het Bouwbesluit 2012 geldt voor vloeren van nieuwbouwwoningen een minimale Rc-waarde van 3,7. Bij renovaties is dit 2,5. U betaalt al snel 15% minder stookkosten wanneer de vloer goed geïsoleerd is.

Kosten besparen vloerisolatie

Is uw huis al voorzien van isolatie?

Wanneer u uw huis wilt isoleren, kunt u het beste eerst controleren welke isolatie al aanwezig is. Afhankelijk van het bouwjaar van uw woning kunnen er namelijk al een aantal isolatiemaatregelen getroffen zijn. Als u het bouwjaar niet weet, kunt u dit navragen bij de gemeente. Wanneer het huis voor 1976 gebouwd is, is het hoogstwaarschijnlijk niet of nauwelijks geïsoleerd. Ligt het bouwjaar tussen 1976 en 1982, dan is het huis mogelijk al voorzien van vloerisolatie. Huizen die zijn gebouwd na 1983 zijn al goed geïsoleerd.

Isoleer ook het dak

Warmte stijgt van nature op. Hierdoor gaat bij een niet-geïsoleerd dak veel warmte verloren. Er zijn verschillende manieren om het dak te isoleren: zo kan een plat dak, de binnen- of buitenzijde van een schuin dak of de zoldervloer geïsoleerd worden. Dakisolatie vraagt een investering van € 1.000 tot € 4.000, maar levert al snel gemiddeld € 500 per jaar op door de vermindering van de energiekosten.

Verlaag uw vloerisolatie kosten tot wel 40%

Vloerisolatie kosten verschillen per isolatiebedrijf. Welke vakspecialist biedt u de beste prijs? Hier komt u gemakkelijk achter door verschillende offertes te vergelijken. Vraag hier in één klap gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 vakspecialisten in uw regio. Binnen enkele werkdagen heeft u de prijsinformatie in handen. Leg de offertes naast elkaar, vergelijk de prijzen en kies voor de vakspecialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw project. Snel en eenvoudig bespaart u tot wel 40% op de totale vloerisolatie kosten. Wil u zeker weten dat u goed zit met de door u gekozen vakspecialist? Controleer dan of de vakspecialist in het bezit is van een keurmerk van bijvoorbeeld Isolatiewaarborg of SKG-IKOB.