Kosten vloerisolatie

Er zijn een aantal aspecten belangrijk bij de kosten van vloerisolatie. Ontdek de mogelijkheden en wat de gemiddelde vloerisolatie kosten zijn.

Vloerisolatie prijzen

Vloerisolatie kan aan de onder- of bovenzijde van de vloer geplaatst worden. Wanneer u het plaatsen van vloerisolatie uitbesteed, kost de vloerisolatie gemiddeld €30 per m2. In deze vloerisolatie prijs zijn onder andere de kosten van het materiaal, de arbeids- en machinekosten en de btw meegenomen. Ook zit er verschil in het isoleren van een stenen of een houten vloer. De gemiddelde prijzen van vloerisolatie per woningtype zijn hieronder op een rijtje gezet.

WoningtypeOppervlakteGemiddelde prijs incl. BTW
Appartement45 m2€ 1350
Tussenwoning50 m2€ 1500
2 onder 1 kap55 m2€ 1650
Vrijstaande woning70 m2€ 2100

Vind de beste vloerisolatie prijs

De prijs van vloerisolatie hangt af van veel factoren. De specialist die u kiest heeft een grote invloed op de vloerisolatie kosten. Iedere specialist hanteert namelijk een ander tarief en deze prijsverschillen kunnen hoog oplopen. Wilt u zeker weten dat u niet onnodig te veel geld betaalt voor uw vloerisolatie? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend offertes aan. Binnen 2 werkdagen heeft u de vloerisolatie offertes van tot wel 5 specialisten in handen. Leg de prijzen naast elkaar en ontdek wie de specialist is met de scherpste vloerisolatie prijzen. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% van de kosten.

Vloerisolatie kosten: Besparen

Er gaat veel warmte verloren wanneer de vloer niet geïsoleerd is. U zult flink op de stookkosten besparen wanneer u vloerisolatie laat aanbrengen. Vloerisolatie kan zowel boven- als benedenvloers worden aangebracht. Wanneer u een kruipruimte in huis heeft, is het mogelijk om de onderzijde van de vloer te leggen, dit zal de meeste besparing opleveren. Wanneer dit niet mogelijk is, kan de bovenzijde geïsoleerd worden door middel van platen. Door uw vloer te laten isoleren, zal de kou uit de kruipruimte de vloer niet meer binnendringen, waardoor de vloer warmer aan zal voelen.

Extra kosten voor vloerisolatie

Bij het aanbrengen van vloerisolatie aan de onderzijde van de vloer, wordt in de kruipruimte een laag van gemiddeld 30 cm isolatiemateriaal aangebracht. Dit maakt dat het totaal te isoleren vloeroppervlak vaak hoger uit zal vallen. Voor de berekening van het extra te isoleren oppervlak berekent u de omtrek van de kruipruimte en vermenigvuldigt u het met 0,30 m2. Houdt er bij een houten vloer rekening mee dat ook de balken aan de onderzijde geïsoleerd dienen te worden. Dit zorgt ook voor meer vloeroppervlak dat geïsoleerd moet worden.

kosten vloerisolatie

Vloerisolatie en vloerverwarming

In vele huizen is vloerverwarming aangelegd, maar geen goede isolatie. Dit zorgt ervoor dat er onnodig te veel gestookt wordt. Wanneer u vloerverwarming in huis heeft, is het belangrijk om de vloer te isoleren door isolatiemateriaal met een hoge rc-waarde. Rc-waarde betekent de warmteweerstand van de constructie van de woning. Het wettelijk minimum is een rc-waarde van 1,3, wilt u optimaal kunnen besparen dan kunt u het beste kiezen voor een rc-waarde van minstens 5. Omdat de vloerverwarming in de vloer is geplaatst, zult u meer materiaal nodig hebben om warmteverlies tegen te gaan. U betaalt al snel 15% minder stookkosten wanneer de vloer goed geïsoleerd is.

Kosten besparen vloerisolatie

Is uw huis voorzien van isolatie?

Wanneer u uw huis wilt isoleren, kunt u het beste eerst kijken welke isolatie al aanwezig is. Afhankelijk van het bouwjaar van uw woning kunnen er namelijk een aantal isolatiemaatregelen getroffen zijn. Als u niet weet wat het bouwjaar is, kunt u dit navragen bij de gemeente. Wanneer het huis voor 1976 gebouwd is, is het niet of nauwelijks geïsoleerd. Is het bouwjaar tussen 1976 en 1982, dan is het huis mogelijk voorzien van vloerisolatie. Huizen die zijn gebouwd na 1983 zijn al goed geïsoleerd.

Isoleer ook het dak

Warmte stijgt van nature op, hierdoor gaat bij een niet-geïsoleerd dak veel warmte verloren. Er zijn verschillende manieren om het dak te isoleren, zo kan een plat dak , de binnen- of buitenzijde van een schuin dak of de zoldervloer geïsoleerd worden. Dakisolatie vraagt een investering van €1000 tot €4000, maar levert al snel gemiddeld €500 per jaar op door de vermindering van de stookkosten.

Verlaag de vloerisolatie kosten tot wel 40%

Vloerisolatie prijzen verschillen per isolatiebedrijf. Welk isolatiebedrijf biedt u de beste prijs? De enige manier om hierachter te komen is door het vergelijken van verschillende vloerisolatie kosten. Vraag hier in één klap gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 5 specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de prijsinformatie in handen. Leg de offertes naast elkaar, vergelijk de prijzen en kies voor de specialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Snel en eenvoudig bespaart u tot wel 40% op de vloerisolatie kosten door het vergelijken van offertes. Wil u zeker weten dat u goed zit? Controleer dan of de vakspecialisten in het bezit zijn van een keurmerk van bijvoorbeeld Isolatiewaarborg of SKG-IKOB.